Dikt på burk – en litterär gå-bort present

Vill du skänka någon en tanke eller en gåva? Överraska med en dikt. Dikt på burk® är presenten för alla tillfällen, oavsett du vill ge någon en spark i baken, eller en kärleksförklaring.

Burkar 1 16.9

Du har säkert tampats med frågan vad du ska ha med dig till värdparet du är bjuden till på middag. Köp en dikt i en fin förpackning i Rydenfalk Förlags litteraturbutik.

Dikt på burk är en liten glasburk med en kort dikt i. Titel på burken beskriver en känsla eller uppmaning, som passar till olika tillfällen och olika syften: Kärlek, Lycka, Hopp, Njuta, Frid, Trygghet, Våga och Sorg.  Där varje dikt på ett överraskande sätt överensstämmer med känslan eller uppmaningen.

Samtidigt som Dikt på burk är en gåva att begrunda, om och om igen då dikten kan vara lika mångbottnad som livet, så är det en fin prydnad att samla på.

Dikterna är hämtade från bokserien Järnapans år, där korta ögonblicksbilder om högt och lågt under ett år fått pysa ut som dagliga dikter på Facebook. Resultatet är 5 böcker som ska skildra smått och stort i livet och världen, men framförallt vara tankeväckande läsning.

Idén till Dikt på burk kommer från dikten den 5 februari 2012.

Föreskrivna irrvägar… hit å ditåt… genom arbetslivet, eller nedrivna bergväggar, av broderande byråkrati, eller utskrivna genvägar, av lyrisk lycka på burk.”

Där har du formatet, vad dikten på burk ska handla om väljer du själv:

KärlekLyckaVågaNjutaTrygghetHoppSorgFrid

 

 

Comments are closed.